Maak werk van je gezondheid

Maak werk van je gezondheid

  • Antistoffentest
  • Vingerprik
  • 75+ locaties
  • Uitslag in aantallen: hoeveelheid antistoffen
  • ELISA-methode

Wil je weten of je voldoende beschermd bent? Wij vertellen je niet alleen óf je antistoffen hebt, maar ook hoeveel! Dat is onze kwantitatieve Antistoffentest; afgenomen met een vingerprik en uitgevoerd middels de ELISA-methode, altijd bij jou in de buurt. Want gezond zijn doen we samen.

Antistoffentest
Vingerprik
75+ locaties
Uitslag in aantallen: hoeveelheid antistoffen
ELISA-methode

Veel of weinig antistoffen?

Of we nou gevaccineerd zijn of besmet zijn geweest met het coronavirus; we maken antistoffen aan. Deze antistoffen beschermen ons (tijdelijk) tegen een nieuwe besmetting of zorgen voor mildere klachten. Hoe meer antistoffen je in je lichaam hebt, hoe beter je beschermt lijkt tegen het coronavirus.

Maar hoe lang zijn we beschermd en hoe goed beschermen de antistoffen ons lichaam? Met andere woorden; hoeveel antistoffen heb je nou eigenlijk op - of afgebouwd? Een vraag die iedereen bezig houdt en waar wij antwoord op kunnen geven.

Onze uitslag is namelijk voorzien van een titer bepaling, dit betekent dat wij aantonen hoeveel antistoffen je in je lichaam hebt. Wil jij weten hoe goed je beschermd bent? Laat je dan testen bij HealthCheckCenter.

Waarom kies je voor een Antistoffentest?

Je kunt om verschillende redenen kiezen voor onze kwantitatieve Antistoffentest. Bijvoorbeeld omdat het land waar je naartoe gaat op vakantie dit als voorwaarde stelt. Of misschien ben wil je het gewoon weten. Weten of je nog voldoende beschermd bent voor jezelf, of voor je moeder, oma, vriend, klant of patiënt. Wij geloven er in dat je werk kunt maken van je eigen gezondheid. Want gezond zijn doen we samen.

Hoe wordt de kwantitatieve Antistoffentest afgenomen?

Wij nemen het bloed af middels een vingerprik. Ook wel capillaire bloedafname genoemd. Deze vingerprik heeft meerdere voordelen ten opzichte van een vena punctie. Het gaat namelijk sneller en is minder pijnlijk.

Voor deze afname vragen we je om je handen voordien schoon te maken om er zeker van te zijn dat het vrij is van vuil, omdat dit invloed kan hebben op de uitslag. Om ervoor te zorgen dat je handen goed doorbloed zijn kan het handig zijn om van te voren even stevig in je handen te wrijven of op een andere wijze op te warmen.

Vervolgens volgt er een klein prikje welke je amper voelt - de naald gaat slechts enkele millimeters je vinger in. Vrijwel direct volgt er een druppeltje bloed en hierbij geldt; hoe warmer de hand, hoe makkelijker er bloed tevoorschijn komt. Deze druppeltjes bloed gaan we gebruiken voor het meten van de hoeveelheid antistoffen in je bloed.

Wat is de ELISA-methode?

ELISA is de afkorting van Enzyme-linked ImmunoSorbent Assay. Het is een test (assay) waarin een antistof reageert (immuno) op een antigeen (bijvoorbeeld COVID-19) dat gebonden is aan een plastic oppervlak (sorbent).

ELISA is dus een methode om antistoffen in bloedmonsters aan te tonen. Er zijn veel verschillende laboratoriumtesten om antistoffen aan te tonen, die elk hun voor- en nadelen hebben. Maar geen enkele methode is zo populair onder laboratoria en artsen als de ELISA-methode.

Door deze methode kunnen we dus de hoeveelheid antistoffen in je bloed meten en dat is waarom we voor deze testmethode kiezen. Want wij zijn er voor jou en je gezondheid, snel zekerheid te geven, vragen te beantwoorden en inzicht te geven.

Bij ons kun je terecht voor allerlei onderzoeken

Preventief, of naar aanleiding van klachten. Om inzicht te krijgen. En elk vergezicht begint met inzicht. Jou vooruit helpen door middel van testen, daar zijn we goed in. Dat staat bij ons te allen tijde voorop.

HealthCheckCenter is onderdeel van U-Diagnostics Holding B.V.

U-Diagnostics is een innovatief medisch laboratorium dat al vele jaren eerstelijns diagnostiek levert voor o.a. (huis)artsen, de overheid, arbodiensten en bedrijven. HealthCheckCenters zijn de posten waar je terecht kunt voor o.a. COVID-19 diagnostiek.

Dankzij de samenwerking met de gerenommeerde Duitse laboratoria Labor Dr. Wisplinghoff en Centogene kunnen we vele duizenden COVID-19 testen per dag verwerken en beschikken we over alle soorten laboratoriumdiagnostiek.

Bekijk alle onderzoeken